Blir Sri Lanka det nye Thailand?

Bildet: jeg prøver fiskelykken med noen lokale fiskere i Sri Lanka.

Sri Lanka har vært preget av mye intern uro og borgerkrig de siste årene, men hva vil fremtiden bringe for denne perlen i Asia?

Sri Lanka minner meg om en merkelig miks mellom Thailand og India. Etter mitt besøk i dette fantastiske landet ble jeg overrasket hvor lite turister det var her. Det skyldes naturligvis at landet fortsatt er litt usikkert, i allefall i nord, men når det er sagt så har Sri Lanka alt for å bli et populært reisemål. Kysten har lange hvite strender med palmer som strekker seg opp mot en blå himmel. Sri Lanka har også en rekke attraksjoner som er på UNESCOS verdensarvliste og en levende buddhisme for dem som er interessert i slikt. Midt i landet produseres en av de beste sorte teene i verden i vakre teplantasjer og man finner ville vakre fossefall. Sri Lanka har natur og kultur som lett havner i kategorien “paradis”.

Når situasjonen stabiliseres, noe den er i ferd med å gjøre, er min spådom at Sri Lanka blir en av de store reisemålene i Asia for fremtiden.

 

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *