Crazy Baba i Kathmandu!

Kathmandu, Nepal

Foto: Frank Hansen

Nepal Kathmandu

Foto: Frank Hansen

Nepal Kathmandu

Foto: Frank Hansen

Det var på Durbar Square i Kathmandu (Nepal) at jeg traff disse “hellige” mennene. Men det luktet muffins lang vei. Med de fargerike klærne og eksotiske fremtreden måtte jeg alikevel dra frem kamera og zoome dem inn. Jeg hadde tatt agnet som en torsk tar en fargerik sluk. Mennene begynner å posere og gir meg alle de klassiske fingerbevegelsene. Men det var ikke gratis- selvfølgelig. For disse karene var utstyrt med bøtte som dem fylte med penger. Idet jeg begynte å gå kom dem etter meg som torpedoer og krevde at jeg “avså” så mye jeg kunne. Jeg ble fortalt etterpå at dette ikke var “ekte” hellige menn, men noen som hadde kledd seg ut for å loppe turister for rupi mot kule motiver. Crazy Baba!

 

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *