Vietnam: Fisking i bambusbalje

Baljebåt i en fiskelandsby i Nga Trang, Vietnam. Foto: Frank Hansen

En lokal familie ute i bambusbåten. Foto: Frank Hansen

Jeg er med en av de lokale fiskerne og tar opp garnet. Foto: Frank Hansen

På en scootertur i kystbyen Nha Trang i Vietnam fikk jeg øye på en liten landsby under en bro. Jeg ble nyskjerrig.

Jeg gikk ned til landsbyen og snakket med lokalbefolkningen. De drev med fisking fra sine karakteristiske bambusbaljer. Det var første gang jeg så båter som dette. Jeg ble fascinert over designet og at de funket så bra som de gjorde. Til min store glede ble jeg invitert ut i en av disse båtene. En av de lokale gutta skulle ut å hente garnet. Kunsten å seile i disse baljene er balanse. Siden vikingrompa mi var noe tyngre enn fiskeren hadde vi noen startproblemer, men vi kom oss ut etterhvert.  Han hentet et garn med småfisk og krabber, men for min del var den største fangsten en ny opplevelse i en spektakulær båt.

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *