Ganges Supermarket AS

Bildet: Ganga Supermarked, Varanasis svar på Nille.

Det var en småkjørlig morgen i Varanasi, hinduenes helligste by. Jeg var på båttur og i det fjerne kunne jeg se en mann vinke til meg. Det gikk ikke lang tid før han var helt opp ved båten min. Han tok tak i ripa. Mine damer og herrer, dette er Ganges Supermarket.

“Velkommen velkommen, dette er Ganges Supermarked”. Han tok tak i båten jeg hadde leid og dro seg selv inntil. “Nå skal du se, jeg har mye snadder på lur. Prima kvalitet!” Jeg hadde vært i India i mange måneder og jeg visste at dette var juggel på øverste hylle. Jeg spurte om han hadde mala-smykker i sandel-tre, et spesielt tre som har en parfymeaktig duft. Det lyste av øynene hans. Det hadde han (se de brune smykkene i båten). Er de ekte? Spurte jeg. “Åh jajaja, beste sort.” Jeg tok en nærmere titt på de såkalte sandel smykkene og oppdaget fort at dette var trekuler dynket med maling og sandelparfyme. Jeg konfronterte “Ganges Supermarked” høflig med mine observasjoner. “Ok, ok” svarte han, men “cheap cheap!”

Jeg forlot Ganges Supermarked uten å shoppe. Hadde bare varene vært like originale som buikken!

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *