Reikihealing og diare

Bildet: Aryan er en ung reiki og yogamester i Dharamsala i indiske Himalaya. Foto: Frank Hansen

 

Aryan la hendene omsorgsfult på magen min. -Bare ta det med ro, du kommer til å bli helt fin. Han tok 3 dype åndedrag og ba meg lukke øynene.

Det var min første dag på Reikiskolen i India. Jeg hadde møtt opp med “Delhi-belly”. På en skala fra 1-10 var magesmertene oppe på en sterk 9-er, og jeg var usikker på om jeg klarte å starte kurset den dagen. Jeg hadde gledet meg enormt til å få innsikt i dette energiarbeidet som ble oppdaget av Mikao Usui på en fjelltopp i Japan. Under meditasjon ble han truffet av en ball av lys og mottok undervisning av visdom fra en annen verden.

At jeg måtte lukke øynene gjorde meg nyskjerrig. Det kom til et punkt der jeg bare måtte gløtte litt. Aryan, reikimesteren, satt i lotusstilling. Han hadde langt svart hår i en flette som hang estetisk nedover ryggen. Øynene var lett lukket og han hadde et fredelig smil om munnen.

Reiki er to ord forent til ett: rei som er guddommelig intelligens og ki som er universell energi som strømmer gjennom alt liv. Gjennom spesielle teknikker henter man ned reiki og er en kanal for denne kraften. Det er et bredt spekter av bruksområder av reiki, fysisk og mental healing er imidlertid de mest vanlige.

Det pulserte fra håndflatene til Mesteren. Det prikket og varmet. Det var en avslappende og fredfylt atmosfære i rommet. Nesten litt som på julaften. Men gav det resultater? Jeg og magen hadde vært erkefiender de siste 24 timene, så hvis han klarer å heale meg ville det være merkbart…og veldig godt.

I reiki brukes visualisering, gamle symboler og krystaller. Det som mange i vesten kaller magi, har vært legekunst i østen tusenvis av år. Mens healere i europa ble brent på bålet av kirka, kunne dem i østen videreføre denne tradisjon fra mor til datter, far til sønn.

Reikimusikken forlot høytalerene i perfekt harmoni. Kniplinger fra asiatisk strenginstrument over lyden av violiner og bølgeskvulp. Den var designet for å vibrere i sjelens hastighet. Det tror jeg på. Det jeg vet er at den endret min mentale tilstand.

Symboler er sjelens språk. I reiki er mystiske symboler like naturlige verktøy som hammeren for en snekker. I en opplæringsfase vil Mesteren innvide deg og symbolene steg for steg i prosessen. Når du først har fått innvidelsene mister du aldri energien, den kommer for å bli.

Røkelsen brant stille fra et lite alter i hjørnet av rommet. Røyken dannet vertikale mønster i luften. Det luktet India. Jeg var forundret over at den engang hadde vært levende urter med rot og stilk. Altret var fullt av små slitte bilder av Shiva og blanke krystaller i et tydelig system.

-Når du er klar, kan du forsiktig åpne øynene. Helbredelsen var over. Jeg var salig og god i kroppen og skulle gjerne hatt noen minutter til. Hadde det funket? Jeg kjente etter, og ja, jeg og magen var igjen blitt kompiser og klar for å erobre nye retter på indiske menyer. Fantastisk. Mesteren bøyde seg fremover i en indisk hilsen og takket reiki.

Var det healingen som helbredet magen min? Det er vanskelig å si sikkert da krioppen har en tendens til å hele seg selv. Det jeg vet er at jeg faktisk ble bedre etter healingen. Om det var den som fungerte hadde jeg fått erfare reiki-kraften første kursdag. Jeg hadde en god magefølelse. Kurset ble en interessant reise i meg selv og ikke minst inn i en mystisk kultur. På et reiki-kurs blir det overnaturlige , naturlig.

 

De orginale Reiki idealene:

Den hemmelige metoden for å invitere lykke.

Mirakel medisin for alle sykdommer.

 

Bare for i dag, ikke vær sint.

Bekymre deg ikke og bli fylt med takknemlighet.

Gjør din jobb med flid og vær snill mot andre.

Bare for i dag, skal jeg gjøre min jobb med flid.

Hver morgen og kveld, samle dine hender i bønn, be disse ord til ditt hjerte

og si disse ord med din munn.

Usui Reiki styrker din kropp og ditt sinn

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *