Spøkelseshistorie fra Himalaya

 

Bildet: Bijoy (til venstre) forteller spøkelseshistorie.

Vi hadde akkurat spist lunch da spøkelser ble samtaletema rundt bordet. Da fortalte min gode venn, Bijoy, en historie med uventet avslutning.

-Spøkelsene i Himalaya er verre enn andre steder i verden, sier Bijoy. -Det var den verste natten i mitt liv, forteller han videre og tar seg et dypt trekk av den lokale tobakken. -Jeg våknet midt på natten, det var mørkt og regnet høljet ned utenfor. Jeg fikk snart en fornemmelse av mørke krefter som hjemsøkte rommet mitt. Jeg ble iskald. Stiv av skrekk! Frykten kan ikke beskrives med ord. Jeg måtte beskytte meg, så jeg tok fram biblen og ropte “GO AWAY!” Jeg la deretter den hellige boken under puta. Det ble helt stille og fredelig. Gjenferdene hadde visst respekt for guds ord!

Men da jeg skulle legge biblen tilbake i skuffen, var det slett ikke biblen, men Oxford Dictonary. 2005 utgaven! Bijoy lo det siste trekket i vranghalsen.

Men hvordan kan det ha seg at den funket mot spøkelser, spurte jeg han. -Jo, muligens fordi at alle ordene som står i biblen står jo også i ordboka. Derfor får det en kraftfull effekt, lo Bijoy videre og stumpet røyken på lunchfatet.

Moralen i historien er at tankens kraft er sterk og at Oxford Dictonary muligens funker mot spøkelser. Bijoy selv sverger til 2005 utgaven. “Yes. Its very powerful!”

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *