Tvillingtårnene i Kuala Lumpur

Bildet: Tvillingtårnene sett fra litt avstand i Kuala Lumpur, Malaysia. Foto: Frank Hansen

Petronas towers, også kalt twin towers eller tvillingtårnene i Kuala Lumpur, var med sine 451,9 meter (inkludert spiret) den høyeste bygningen i verden fra 1998 til 2004. Idag er de blitt et landemerke for Malaysia og et symbol på utvikling.

For Malaysia er begrepet utvikling nærmest synonymt med høye bygg og moderne arkitektur. En vestlig skolebok publiserte for noen år siden at malayere bodde i trær. Dette er en misfortåelse som har vært sårbar for mange malayer. Twin Towers har blitt et symbol på Malaysias identitet som moderne og utviklet. Underetasjene inneholder et monster av et kjøpesenter som vanskelig lar seg bestige iløpet av en handledag. Utsiden er en vakkert dekorert park med fonteneshow, palmer og folkeliv. Dette er en oase etter hektiske timer i shoppingmodus. Sette seg i en trapp og bare observere er balsam for sjela.

Er du i Kuala Lumpur er selvfølgelig Twin Towers et obligatorisk stoppested.

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *