Jeg besøker urtefarm i Sri Lanka

I Norge kjøper vi det meste av mat innpakket i plastikk og innpakninger med brand. Dette har ført til begrenset kunnskap om hvor ting kommer fra og hvordan vekstene egentlig ser ut. Bli med på urtefarm i Sri Lanka.

Det finnes mange ulike urtefarmer i Sri Lanka. Jeg besøkte “Ceylon Spice No 90″. Urtefarmenes funksjon er å gi turister en omvisning og leksjon i ulike naturprodukter. Sri Lanka har som India en sterk ayurvedisk tradisjon. Ayurveda er en gammel naturmedisinsk lære som man finner i hinduenes hellige skrifter Vedaene. En sentral del av omvisningen var derfor også å fortelle hvordan de ulike plantene kan brukes medisinsk.

Omvisningen var etterfulgt av en demonstrasjon av ulike kremer og oljer fremstilt av de naturlige produktene. Dette inkluderte deilig massasje og urtete. Og alt heeeelt gratis. Dette luktet det muffins av. Men jeg kunne faktisk forlatt uten å legge igjen penger, men den servicen som jeg fikk følte jeg meg forpliktet til å gi tips. Dessuten hadde farmen en butikk der de solgte produkter. Etter å ha prutet disse overprisede kremene ned 50 prosent ble det litt shopping også.

Sosialantropolog med bakgrunn i studier av ulike fenomener i Asia. Freelance reiseskribent og doktorgradsstudent ved universitetet i Tromsø. Se også frankhansen.no.

Leave a Reply

*

captcha *